לגרנולה תצטרכו:
(כוס=250 מ״ל)
3 כוסות שיבולת שועל דקה
3/4 כוס שקדים/ פקאנים
1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר/ לבן
3/4 כוס מייפל
2 כפות שמן קוקוס/ חמאת בוטנים
1.25 כפות גדושות קינמון
1.5 כפות תמצית וניל
1-2 קורט מלח גס
אופן ההכנה:
○ תחילה נשים את השיבולת שועל
○ נקצוץ גס את השקדים ונוסיף יחד עם השוקולד צ’יפס
○ נוסיף את המייפל, שמן קוקוס, תמצית וניל, קינמון, מלח ונערבב היטב
○ נעביר לתבנית גדולה על נייר אפייה ונפרוס לשכבה אחידה
○ נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) לבערך 18 דק או עד שמעט מזהיב
○ מומלץ לערבב אחרי כמה דק כדי שתהיה אפיה אחידה
○ נוציא ונצנן. נעביר לצנצנת/ קופסא אטומה ונשים בארון מוצל עד 10 ימים