מלוואח

למלוואח תצטרכו:
(כוס = 250 מ״ל)
1.25 כוסות קמח Fiorino ללא גלוטן (של שופרסל גרין )
1.25 כוסות מים חמים
1 כף שמן זית / קנולה
1 כפית גדושה שמרים יבשים לל״ג
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:
○ נערבב בקערה את הקמח יחד עם השמרים, אבקת אפייה והמלח
○ נוסיף את המים והשמן, נערבב מעט ונתחיל ללוש
○ נפזר במידת הצורך עוד מעט קמח מעל כדי שלא ידבק לאצבעות
○ ברגע שהבצק מתאחד לכדור יפה, נניח אותו בצד לחצי שעה לנוח במקום חמים
○ נפריד את התערובת ל4 חלקים
○ נשמן מעט קרש חיתוך ונתחיל לרדד עם מרדד או עם הידיים כל אחד מרבעי הבצק עד שנהיים ממש דקים!
○ נכין מחבת עם מעט שמן ואש בינונית וברגע שמתחמם טיפה, נניח את המלוואח. נהפוך לאחר שמלמטה קיבל צבע יפה
○ נכין ביצים קשות, רסק עגבניות ובתיאבון!