לבסיס העוגה:
(כוס= 250 מ”ל) 2 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס מייפל טהור
1 ביצה/ 1/4 כוס רסק תפוחים טבעי
1/2 כף תמצית וניל
1 כף שמן קוקוס/ חמאת אגוזים נוזלית
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 קורט מלח גס
לציפוי השוקולד:
¾ חבילה שוקולד מריר 50%-70%
מעט חלב צמחי (לא חלב שקדים)
אופן ההכנה:
○ בקערה גדולה, שימו את קמח השקדים, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה
○ הוסיפו את המייפל, שמן קוקוס מומס, ביצה, תמצית וניל ומלח
○ ערבבו היטב כד שהתערובת אחידה ללא גושים
○ העבירו לתבנית בקוטר 18 משומנת היטב ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) לכ28-30 דק או עד שמעט משחמים מלמעלה והקיסם יוצא יבש
○ המיסו את קוביות השוקולד עם החלב במיקרו ל 30-40 שניות וערבבו היטב עד שהשוקולד מספיק נוזלי (הוסיפו חלב במידת הצורך)
○ בעזרת כפית החלו לזלף את השוקולד על דפנות העוגה (ראו סרטון בסוף) ואת שאר השוקולד שפכו למרכז