גלידוניות חלבה בציפוי שוקולד מריר ושוקולד לבן

לגלידוניות חלבה תצטרכו:
(כוס= 250 מ״ל)
2 כוסות קשיו מושרה ללילה
1 כוס תמרים חתוך דק( כ-10 תמרים)
1.25 כוסות טחינה / חמאת בוטנים נוזלי
1 כף סילאן
1 כוס חלב לבחירתכם (לא שקדים)
1 כף תמצית וניל
1 קורט מלח גס

לציפוי שוקולד מריר:
1 חבילת שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס או להמיס עם חלב (לא שקדים)

לגלייז שוקולד לבן:
1/2 חבילת שוקולד לבן (לטבעוני- שוקולד לבן טבעוני או גלייז שוקולד מריר)
1 כף שמן קוקוס

אופן ההכנה:
○ תחילה נשרה את הקשיו בקערה עם מים פושרים המכסים את כל הקשיו למשך לילה
○ נסנן לאחר לילה את הקשיו ונעביר לבלנדר
○ נקצוץ את התמרים ונעביר לבלנדר
○ נוסיף את הטחינה, סילאן , תמצית וניל, מלח גס
○ נטחן על מצב ice cream או על מהירות low למשך כ45 שניות
○ נעצור, נערבב עם לקקן, נוסיף 1 כוס חלב ונטחן שוב פעם
○ נחזור על הפעולה עם הערבוב והטחינה עד למרקם נקרמי ונוזלי מעט
○ נכין את התבניות סיליקון עם המקלות עץ מ @cook_and_bake_il ונזלף עד הסוף!
○ ניישר עם לקקן יכניס למקפיא למשך לילה שלם:)
○ למחרת נמיס שוקולד מריר ושוקולד לבן בנפרד , אפשר גם במיקרו ל45 שניות עד למרקם נוזלי ואחיד
○ נמתין שהשוקולד יתקרר ואז נעביר אות כוס צרה ונטבול את הגלידה בשוקולד המריר עד ל3/4 גובה ונניח על גבי רשת
○ מעל נזלף עם כפית את השוקולד הלבן ונכין למקפיא לחצי שעה לפחות