מאפינס שוקולד לבן ופקאן

למאפינס שוקולד לבן ופקאן:
(כוס=250 מ״ל)
1.5 כוסות קמח שקדים 
2 ביצים  M
1/2 כוס חלב לבחירתכם
1 כף חמאת בוטנים
1/4 כוס מייפל טבור
1/2 חבילת שוקולד לבן / מריר
1 חופן אגוזי פקאן / מלך
1.5 כפות תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1.5 כפיות שטוחות אבקת אפיה
2 קורט מלח גס

לקישוט:
מעט שברי פקאן וניתן לגרד עוד מעט שוקולד מעל לפני האפייה

אופן ההכנה:
○ תחילה נשים בקערה גדולה את הקמח, יחד עם אבקת האפיה, מלח וקינמון
○ בקערה נוספת נערבב את המייפל, חמאת הבוטנים, חלב, תמצית וניל והביצים
○ נאחד את התערובות ונגרד מעל בפומפייה דקה את השוקולד
○ נחתוך את הפקאנים על קרש חיתוך לחתיכות גסות ונוסיף לבלילה
○ נערבב הכל טוב טוב ונעביר לתבניות מאפינס ששומנו היטב
○ ניתן לקשט מעט בשברי פקאן וגרידה של שוקולד לבן נוסף
○ לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל20-25 דק או עד שהמאפינס מזהיב קלות והקיסם יוצא כמעט יבש
○ ניתן לאחסן בקופסא סגורה היטב במקום מוצל או במקרר עד 5 ימים