מוקפץ אסיאתי מאטריות סובה (כוסמת)

למוקפץ תצטרכו:
250 גרם אטריות סובה
1 פלפל אדום בינוני
1/4 בצל סגול גדול
5 חופנים לקט ירוקים של סנפורסט
2 שינוי שום טרי
(**ניתן להמיר באטריות מסוג אחר!!**)

לרוטב:
(כוס= 250 מ”ל)
2 כפות שמן זית
3 כפות סויה ללא גלוטן
1/4 כוס טריאקי ללא גלוטן
1 כף חמאת בוטנים נוזלית טבעית
תבלינים: מלח גס גרוס, צילי חריף גרוס ואבקת גינגר או גינגר טרי קצוץ דק לפי הטעם!

טופינג:
כוסברה טריה קצוצה
בוטנים קלויים קצוצים
אופציה: רבע לימון/ ליים סחוט מעל

אופן ההכנה:
○ תחילה, נרתיח מים בסיר עמוק על מכסה סגור
○ לאחר מכן נכניס את האטריות, ננמיך לאש קטנה ונבשל 6 דק ללא מכסה
○ נעביר למסננת גדולה בכיור ונשטוף טוב טוב במים קרים (בשלב זה האטריות יהיו מעט דביקות לכן צריך לשטוף טוב)
○ נכין את הרוטב! במחבת טיגון על אש נמוכה, נשים שמן זית, שום קצוץ ובצל חתוך דק
○ נוסיף את הפלפל חתוך דק דק, 5 חופנים גדולים של לקט ירוקים
○ נוסיף את הטריאקי, סויה, חמאת בוטנים ותבלינים לפי הטעם ונערבב היטב
○ כאשר הירקות מעט התרככו, נוסיף את האטריות ונבשל לעוד 2-3 דק !
○ נעביר לקערת הגשה ובעת ההגשה נוסיף מעל כוסברה טרייה, בוטנים קצוצים עם אופציה ללימון/ליים סחוט

תפריט נגישות