עוגת מייפל ושוקולד

לבסיס העוגה:
(כוס= 250 מ”ל) 2 כוסות קמח שקדים
3/4  כוס מייפל טהור
1  ביצה/ 1/4 כוס רסק תפוחים טבעי
1/2  כף תמצית וניל
1 כף שמן קוקוס/ חמאת אגוזים נוזלית
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 קורט מלח גס

לציפוי השוקולד:
¾  חבילה שוקולד מריר 50%-70%
מעט חלב צמחי (לא חלב שקדים)

אופן ההכנה:
○ בקערה גדולה, שימו את קמח השקדים, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה
○ הוסיפו את המייפל, שמן קוקוס מומס, ביצה, תמצית וניל ומלח
○ ערבבו היטב כד שהתערובת אחידה ללא גושים
○ העבירו לתבנית בקוטר 18 משומנת היטב ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות (לא טורבו) לכ28-30 דק או עד שמעט משחמים מלמעלה והקיסם יוצא יבש
○ המיסו את קוביות השוקולד עם החלב במיקרו ל 30-40 שניות וערבבו היטב עד שהשוקולד מספיק נוזלי (הוסיפו חלב במידת הצורך)
○ בעזרת כפית החלו לזלף את השוקולד על דפנות העוגה (ראו סרטון בסוף) ואת שאר השוקולד שפכו למרכז

 

Lynn Grinker אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות