לעוגת שוקולד וטחינה:
(כוס=250 מ״ל)
יבשים:
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קקאו אורגני
1 כפית אבקת אפייה שטוחה
1 קורט מלח ים
רטובים:
1/2 כוס מייפל טהור
2 ביצים L (טבעוני- 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי)
2 כפות שמן קוקוס / שמן אחר
1.5 כפות תמצית וניל
1/4 כוס חלב שיבולת שועל / חלב אחר
טופינג:
טחינה גולמית לבחירתכם
אופן ההכנה:
○ תחילה, נערבב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה
○ לאחר מכן, נערבב את כל החומרים הרטובים בקערה אחרת
○ נאחד בין התערובת הרטובה עם התערובת היבשה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ויפה
○ נשמן תבנית קטנה היטב ונעביר את הבלילה
○ מעל נזלף בזיגזג טחינה גולמית (לא חובה) ונעבור עם קיסם בצורה אנכית, כדי ליצור צורה יפה
○ נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל16-18 דק (שימו לב- להוציא קשה הלמעלה עשוי והבפנים עוד לח בקיסם)
○ למביני עניין😉- נגיש חם מהתנור עם גלידת וניל בצד
(נאחסן במקרר סגור היטב עד 5 ימים. מומלץ לאכול בטמפ׳ חדר/ חם ולא קר מהמקרר)