לפצפוצי שוקולד טחינה
(כוס= 250 מ״ל)
2 כוסות שיבולת שועל דקה ללא גלוטן
1 כוס פצפוצי אורז לבן תופח ללא סוכר
1 חבילת שוקולד מריר 50%-70%
1/2 כוס מייפל טהור
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1 כף תמצית וניל
2 קורט מלח גס
הוראות הכנה:
בקערה גדולה נשים את השיבולת שועל ופצפוצי האורז
נשבור את השוקולד לקוביות בקערה קטנה, נוסיף את המייפל ונשים במיקרו לבערך 40 שניות ואז נערבב טוב עד שנמס לגמרי
נוסיף לשוקולד את הטחינה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
נשפוך את השוקולד והטחינה לתוך הקערה הגדולה ונוסיף תמצית וניל ומלח
נערבב טוב טוב עד שהכל מגובש לתערובת אחידה
נכדרר כדורים (עשיתי 26) ונשים על תבנית ששומנה מעט ולמקפיא ל2-3 שעות:)
בהגשה ניתן לזלף מעל מעט טחינה גולמית ולמי שאוהב מלוח, להוסיף עוד 2 גרגירי מלח מעל לכל כדור
נשמור במקפיא ונוציא לפני ההגשה! עד ל-10 ימים במקפיא:)