למאפינס תצטרכו:
(כוס= 250 מ״ל)
3 בננות גדולות בשלות (2 כוסות)
1.75 כוסות קמח שקדים
1 ביצה L (טבעוני 1/4 כוס רסק תפוחים
1/4 כוס סוכר קוקוס/ חום
1.5 כפות תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס טחינה גולמית
1 חבילת שוקולד מריר 50%-70%
2 קורט מלח גס
1 כפית אבקת אפייה
תחליף לבננה- ניתן להמיר את הבננות ב1.5 כוסות של רסק תפוחים טבעי.
אופן ההכנה:
○ תחילה נחתוך את הבננות לחתיכות קטנות ונשים בקערה גדולה
○ נמעך אותן עם מזלג או מועך פירה עד לקבלת מרקם אחיד
○ נוסיף את הביצה, טחינה, סוכר קוקוס, קמח שקדים, תמצית וניל, קינמון, אבקת אפייה ומלח ונערבב טוב טוב
○ נחתוך לחתיכות גסות על קרש חיתוך את השוקולד המריר ונוסיף לבלילה
○ נשמן 10 תבניות למאפינס ונשים את הבלילה עד 3/4 גובה
○ נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות (לא טורבו) ונשים ל30-35 דק או עד שמקבל צבע זהוב ויפה
○ נוציא ונקרר מספר דק
○ ניתן להגיש עם זילוף של טחינה גולמית מעל
○ נשמור סגור בתוך קופסא במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט