לחמניות בטטה וגבינה

ללחמניות בטטה תצטרכו:
(כוס=250 מ״ל)
840 גרם בטטה (2 בינוניות)
1.5 כוסות קמח כוסמת
1 ביצה L
1 כף שמן זית /שמן אחר
2/3 כוס גבינת פרמז׳ן
1/2 כפית אבקת אפייה

תבלינים:
מלח גס גרוס, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש וצילי חריף גרוס

אופן ההכנה:
○ תחילה נקלוף את הבטטות, נחתוך לקוביות ונכניס למיקרו ל-8 דק או עד שמתרככות לגמרי (נקרר לכמה דק)
○ נמעך את הבטטות עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים
○ נוסיף ביצה, קמח, פרמז׳ן, אבקת אפייה ותיבול לפי הטעם ונערבב
○ נרטיב את הידיים טוב לפני כל כדרור! ונכדרר לכדורים קטנים
○ נמרח מעל חלמון ביצה ונפזר שומשום לבן/ ציה/ פשתן/ גרעיני דלעת
○ לתנור על 180 מעלות שחומם מראש (לא טורבו) לשעה או עד שמקבל צבע זהוב והבפנים מעט מעט לח:)
○ שימו לב- המרקם הסופי יוצא מעט חח ולא יבש כמו לחם רגיל:)
○ נאחסן במקרר בקופסא סגורה עד 3 ימים ומומלץ לחמם לפני האכילה

תפריט נגישות