לבייגל תצטרכו:
(כוס=250 מ״ל)
2 כוסות + 4 כפות גדושות קמח כוסמת ירוקה (ממש קמח קנוי ולא גרגירים טחונים- במתכון הזה אין המרה לקמח אחר)
3 כפות זרעי צ׳יה/ פשתן
1 כוס מים פושרים
1 כפית שמן זית/ שמן אחר
1 כפית סילאן/ דבש
1.5 כפיות שמרים יבשים/ אבקת אפייה
**שמרים לא מכילים גלוטן אבל יש צליאקים שרגישים גם לזה, אז ניתן להמיר באבקת אפייה!**
תבלינים:
מלח ים וצ׳ילי חריף גרוס לפי הטעם!
טופינג:
זרעי צ׳יה ושומשום לבן
מילוי:
מרחתי גבינת עיזים של צוריאל, סלט אבוקדו ביתי ומקושקשת עם גבינת גאודה עיזים ותיבול של אורגנו, מלח וצילי חריף גרוס !
אופן ההכנה:
ֿ○ תחילה נערבב בקערה גדולה את הקמח יחד עם השמרים היבשים/ אבקת אפייה, מלח, צ׳ילי וזרעי הצ׳יה
○ נוסיף את המים, שמן זית וממתיק שבחרנו ונערבב היטב
○ לאחר מכן נתחיל ללוש עם היד עד לקבלת תערובת אחידה ולא דביקה! (ממליצה לעבוד עם ידיים מעט מקומחות)
○ נניח את הבצק לנוח ל20 דק בקערה עם מגבת מעל במקום חמים
○ לאחר מכן נפצל ל5 חתיכות שוות בגודלן (או 8 אם עושים קטן) ונתחיל ליצור צורה של בייגלה ונהדק טוב שלא יהיו חריצים
○ נשים על נייר אפייה משומן ונשמור על רווח מספיק בין יחידה ליחידה
○ נמרח מעל עם מברשת חלמון ביצה/ שמן זית בגרסא הטבעונית ולסיום נפזר את התוספות שנבחר: שומשום, זרעי ציה ואפשר גם פשתן וגרעיני דלעת/ חמנייה.
○ נכניס לתנור שחומר מראש על 200 מעלות לבערך 15 דק או עד שמזהיב יפה מלמעלה ומעט מלמטה
○ נוציא ונצנן! ברגע שהתקרר נוכל לפרוס עם סכין ללחם( ואם יש לכם טוסטר ניתן להכניס ל2-3 דק להפוך לאקסטרה קריספי! )
○ נמלא בתוספת שנרצה ובתיאבון
מיני בייגל מקמח כוסמת
- זמן הכנה: 10 דקות
- סך הכל זמן: 45 דקות
- דרגת קושי: בינוני
- כלי עזר: תנור (200 מעלות)